18 octombrie, 14:15
226
0
Armenia şi Azerbaidjanul anunță un armistițiu umanitar în Nagorno-Karabah
18 octombrie, 14:15
226
0

De la izbucnirea violenţelor luna trecută, în regiunea Nagorno-Karabakh, recunoscută la nivel internaţional ca parte a Azerbaidjanului, dar care este condusă de etnici armeni, sute de persoane au murit.

Foto: mediafax.ro

Sâmbătă, Armenia şi Azerbaidjanul au anunţat că au semnat un armistiţiu umanitar de încetare a focului, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Armistiţiul vine la câteva ore după ce cele două ţări s-au acuzat reciproc cu privire la încălcarea acordului de încetare a focului, semnat weekendul trecut în Rusia.

În ceea ce priveşte noul armistiţiu s-au oferit foarte puţine informaţii.

Ministerul de Externe al Azerbaidjanului a declarat că decizia „se bazează pe declaraţia preşedinţilor Statelor Unite, Republicii Franceze şi Federaţiei Ruse, reprezentând Grupul OSCE Minsk ... din 1 octombrie 2020, declaraţia Grupului OSCE Minsk de la 5 octombrie 2020, adoptată în conformitate cu declaraţia de la Moscova din 10 octombrie".

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Armeniei, a transmis aceeaşi declaraţie într-o postare pe Twitter, adăugând că salută eforturile făcute pentru o „încetare a focului şi o reducere a tensiunii” în zona de conflict.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter