main logo
1441

Armata ucraineană a testat cu succes nava Hetman Ivan Mazepa

Armata ucraineană a testat cu succes corveta Hetman Ivan Mazepa. Nava a trecut un test important, acela de a opera aeronave. Un elicopter SH-60 Seahawk a aterizat fără probleme.

Armata ucraineană a testat cu succes nava Hetman Ivan MazepaFoto: adevarul.ro

La 16 octombrie, serviciul de presă al Marinei ucrainene a publicat un videoclip care prezintă aterizarea unui elicopter SH-60 Seahawk al Marinei turce pe puntea navei, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Corveta Hetman Ivan Mazepa (F211), aflată în prezent în construcție pentru Marina Ucrainei, este capabilă să transporte elicopterul naval multifuncțional SH-60 Seahawk, potrivit publicației Defense Express.

Corveta din clasa Ada este proiectată să găzduiască elicoptere precum SH-60 Seahawk, care pot fi staționate atât pe punte, cât și în interiorul hangarului. SH-60 Seahawk este un elicopter naval multifuncțional bazat pe UH-60 Black Hawk. În funcție de varianta sa, acesta poate îndeplini diverse sarcini, inclusiv operațiuni de căutare și salvare, misiuni antisubmarin și alte funcții specializate.

Până în prezent, singurele elicoptere de punte cu astfel de capacități din Marina ucraineană erau Ka-27 sovietice în diferite versiuni, dar starea lor actuală și posibilitatea de utilizare pe corvete sunt neclare. În prezent, Ucraina nu operează elicoptere SH-60, au remarcat experții.

Singurele elicoptere din familia Black Hawk aflate în dotarea forțelor ucrainene sunt UH-60, care se află în serviciul unităților de aviație ale Serviciului de Informații al Apărării din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei.

De la invazia la scară largă a Rusiei, Ucraina a primit elicoptere Sea King pentru aviația sa navală, care sunt utilizate pentru căutarea și salvarea piloților, evacuări medicale și alte misiuni. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă Sea King și alte elicoptere, precum SH-60 Seahawk, vor fi staționate în hangarele corvetelor din clasa Ada în viitor.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării