423
0
Armata trage în manifestanții din Venezuela. Sunt mai mulți morți
423
0

Violenţele s-au produs când zeci de opozanţi au blocat o arteră principală din cartierul Altamira, într-o suburbie selectă a capitalei Caracas. Garda Națională a încercat atunci să-i împrăştie făcând uz în special de gaze lacrimogene.

Sunt cel puțin 4 morți. Rusia, Turcia, Mexic, Bolivia și Cuba sunt alte țări care au anunțat că îl susțin pe Nicolas Maduro, transmite Ştiri.md cu referire la stiripesurse.ro

Venezuela este în pragul unui război civil! Potrivit BNL News, Garda Naționala din Venezuela a început să tragă cu muniție de război în protestatarii anti-Maduro, imediat după ce Juan Guaido s-a autoproclamat 'preşedintele în exercițiu' al ţării. Afirmațiile sunt confirmate și de imaginile ce au apărut imediat pe Twitter.

Nicolas Maduro a anunțat că nu cedează puterea, iar după ce SUA l-au recunoscut pe Guaido drept președinte interimar, a decis să rupă legăturile diplomatice cu SUA. În plus, el le-a cerut diplomaților americani să părăsească Venezuela în 72 de ore. Maduro acuză că SUA au pregătit o lovitură de stat. În afară de Statele Unite ale Americii, și alte țări au recunoscut noua conducere de la Caracas: Canada, Brazilia, Paraguay, Columbia, Peru, Ecuador, Costa Rica și Argentina.

Juan Guaido, preşedintele Parlamentului venezuelean, controlat de opoziţie, s-a autoproclamat miercuri "preşedintele în exerciţiu" al ţării în faţa a mii de susţinători reuniţi la Caracas, iar imediat liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a anunţat că îl recunoaşte oficial ca preşedinte interimar al Venezuelei, iar Luis Almagro, secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane (OAS), l-a felicitat, relatează AFP, DPA şi Reuters.

Sute de mii de venezueleni au ieşit pe străzi miercuri pentru a cere demisia guvernului preşedintelui Nicolas Maduro, scrie Reuters, relatează News.ro.

Marşul de la Caracas a venit după mai multe proteste violente din cursul nopţii care au dus la moartea a patru persoane, conform unui oficial.

Opoziţia a fost mobilizată de tânărul lider al opoziţiei şi şeful parlamentului, Juan Guaido, cel care a condus o campanie pentru a-l numi pe Maduro uzurpator şi a promis o tranziţie către un nou guvern într-o naţiune afectată de colapsul economic.

Maduro a fost învestit în funcţie pe 10 ianuarie pentru un nou mandat după alegeri boicotate de opoziţie anul trecut şi descrise de multe guverne străine ca fiind frauduloase.

Mai multe surse au informat că firmele de energie din SUA ar putea impune sancţiuni sectorului de petrol din Venezuela chiar în această săptămână dacă situaţia politică se înrăutăţeşte.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter