main logo
364

Armata rusă supraveghează mişcările unui distrugător american în Marea Neagră

Armata rusă a mobilizat două nave pentru monitorizarea distrugătorului american USS Ross, care a intrat duminică în Marea Neagră, scrie agenţia de presă Tass.

Rușii supraveghează mişcările unui distrugător american în Marea Neagră

Surse militare ruse afirmă, potrivit Tass, că două nave supraveghează în permanenţă mişcările distrugătorului USS Ross în Marea Neagră, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.ro

Este vorba de nava de patrulare Vasili Bîkov şi de nava de recunoaştere Ivan Hurs. Distrugătorul USS Ross, echipat cu rachete de croazieră Tomahawk, a intrat duminică în Marea Neagră, fiind a patra navă militară trimisă de Statele Unite în această zonă în 2019, informează publicaţia Stars and Stripes, preluată de Mediafax în pagina electronică. 

„Aliaţii noştri din zona Mării Negre continuă să joace un rol-cheie în menţinerea securităţii în spaţiul european“, a dat asigurări Dave Coles, comandantul distrugătorului USS Ross. 

Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au decis să-şi intensifice prezenţa militară în Marea Neagră în vederea contracarării unor posibile acţiuni ostile ale Rusiei. 

Temerile legate de Rusia au crescut după anexarea Crimeei, în martie 2014, şi izbucnirea conflictului armat din estul Ucrainei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării