main logo
477

Armata americană va începe testarea unor vehicule robotice de luptă în 2020

Soldaţii vor controla patru vehicule robot, asemănătoare cu cele de tip M113, din interiorul unor vehicule de luptă Bradley modificate, cu scopul de a evalua utilitatea unui astfel de sistem în situaţii reale.

Când armata americană va începe testarea vehiculelor robotice de luptăFoto: US Army

În fiecare Bradley modificat vor sta patru soldaţi, controlând două vehicule fără echipaj, care au montate mitraliere cu calibru de 7.62mm, arată un comunicat al armatei americane, transmite Știri.md cu referire la Adevarul.ro.

Procesul de testare va fi intensificat în anii următori, armata SUA plănuind utilizarea vehiculelor robotice în manevre efectuate la o scară mai largă, cu 6 Bradley modificate şi 8 vehicule uşoare şi medii implicate într-un exerciţiu ce ar urma să se desfăşoare la sfârşitul lui 2021. 

Un alt exerciţiu plănuit pentru 2023 vizează schimbarea tipului de vehicule în vehicule medii şi grele, numărul lor rămânând însă constant. 

Avantajele pe care le-ar avea un astfel de sistem robotic sunt importante. 

Vehiculele robotice ar reduce riscul în situaţii de luptă în care soldaţii nu doresc să se expună, precum un prim contact cu forţele inamice. 

În plus, lipsa unui echipaj ar permite transportarea unor încărcături speciale sau îmbunătăţirea constantă a vehiculului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării