main logo
1233

Arest prelungit pentru șoferul care a lovit doi cicliști la Stăuceni

Șoferul care a lovit doi copii la Stăuceni, campionul și vicecampionul țării la ciclism, va sta încă 30 de zile în arest preventiv. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersul procurorilor.

Arest prelungit pentru șoferul care a lovit doi cicliști la StăuceniColaj: știri.md

La sediul Judecătoriei a fost prezent și tatăl lui Valerian, băiatul decedat. Acesta a declarat că a venit să se asigure că șoferul nu va scăpa de mâna justiției, transmite Știri.md cu referire la tv6.md.

Acuzatorii susțin că învinuitul trebuie să rămână în arest, deoarece s-ar putea eschiva de la răspundere. De asemenea, procurorii spun că la 30 de zile de când a fost reținut, deși își recunoaște vina, bărbatul menține tăcerea și nu conlucrează cu ancheta.

La Judecătorie a fost prezent și Alexandru Coșcodan, tatăl băiatului decedat, care a mărturisit că a fost îngrijorat ca șoferul învinuit să nu scape de justiție.

ALEXANDRU COȘCODAN, tatăl lui Valerian: „Tare mult îmi făceam griji ca inculpatul să nu-și permită cumva, în cazul dacă era să fie eliberat… schimbată măsura de arest, în măsură de arest la domiciliu, îmi făceam griji ca să nu fugă de justiție.”

După ce magistrații i-au prelungit șoferului arestul cu 30 de zile, tatăl lui Valerian a declarat că este mulțumit de decizia magistraților și s-a arătat convins că acest dosar va fi dus până la capăt.

ALEXANDRU COȘCODAN, tatăl lui Valerian: „Sunt satisfăcut de hotărârea judecătoriei și judecătorilor, totuși cred că, cu eforturi comune și cu susținerea comunității întregi, vom reuși să ducem acest caz de rezonanță până la bun sfârșit.”

Alexandru a mai spus că familia sa trece printr-o dramă cumplită, iar soția și fiica lui merg la ședințe cu psihologii pentru consiliere.

ALEXANDRU COȘCODAN, tatăl lui Valerian: „Sofia merge la psiholog, soția la fel, suntem distruși emoțional, fizic, soția zile întregi nu se ridică de pe pat, pur și simplu nu are dorință de a mai trăi.”

David, ciclistul care a supraviețuit accidentului de la Stăuceni, a aflat de ziua lui că prietenul său a murit. „A fost foarte tragic pentru el, a trebuit să îi dăm vestea la ziua lui de naștere, duminică, a fost oribil, a plâns, i s-a ridicat pulsul, a retrăit foarte mult. Abia duminică a fost echipa lui la el în vizită și el a putut să vorbească despre Valerian, cumva subiectul era închis”, a povestit mama băiatului, la o emisiune de la Orizont TV.

Unul dintre băieții loviți de o mașină, la Stăuceni, s-a stins din viață. Băiatul se afla în comă de două zile. Anunțul trist a fost făcut de tatăl minorului.

Șoferul care a lovit doi copii la Stăuceni, campionul și vicecampionul țării la ciclism, a fost plasat în arest preventiv. 

Cei doi cicliști de 13 ani, loviți de o mașină în apropiere de comuna Stăuceni, sunt sportivi de performanță.

Bicicliştii au fost loviţi de o maşină pe traseul care leagă Capitala de comuna Stăuceni. În urma impactului, copiii au fost transportați la spital. Accidentul a avut loc pe 21 februarie, în jurul orei 17:00.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării