main logo
685

Aproximativ 600 de medici din prima linie au murit de COVID-19 în SUA

„Lost on the Frontline”, un proiect lansat de The Guardian şi Kaiser Health News (KHN) cu scopul de a ţine evidenţa, verifica şi comemora a fiecărui sanitar care a murit pe timpul crizei cu noul coronaivirus.

Aproximativ 600 de medici din prima linie au murit de COVID-19 în SUAFoto: mediafax.ro

Potrivit The Guardian, bilanţul deceselor înregistrate de acest proiect îi vizează doar pe cei din prima linie, care au fost expuşi la noul coronavirus, în timp ce încercau să-i salveze pe pacienţii infectaţi, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Totalul cuprinde medici, asistenţi şi paramedici, precum şi personal medical esenţial din spitale, precum îngrijitori, administratori şi asistenţi la domiciliu, care şi-au riscat viaţa în timpul pandemiei pentru a-i ajuta pe alţii. 

Platforma Lost on the Frontline a anunţat sâmbătă că 586 de persoane au murit datele fiind colectate de la familii, prieteni, rapoarte din media şi de la sindicate.

Cu peste 1,91 milioane de contaminări şi cel puţin 109.200 de decese, potrivit bazei de date a New Tork Times, Statele Unite sunt cea mai afectată naţiune din lume. Până în prezent, în SUA au fost înregistrate 1,89 de milioane de cazuri şi 109.143 de decese, potrivit datelor furnizate de Johns Hopkins University.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării