main logo
621

Aproape 450 de imigranţi. salvaţi în două operaţiuni în largul coastelor Libiei

Aproape 450 de migranţi au fost salvaţi luni de Garda de Coastă libiană în două operaţiuni distincte în largul coastelor de vest ale Libiei, a anunţat marţi Marina libiană, relatează AFP.

450 de imigranţi, salvaţi în două operaţiuni în largul coastelor LibieiAproape 450 de imigranţi, salvaţi în două operaţiuni în largul coastelor Libiei.

După ce au fost alertate, patrulele Gărzii de Coastă, sprijinite de o navă de pescuit, au salvat "324 migranţi ilegali, între care 35 de femei şi 16 copii", potrivit unui comunicat al Marinei libiene, transmite Agerpres.

„Ei se aflau la bordul a două bărci gonflabile ale căror motoare s-au stricat", se precizează în comunicat. Printre aceştia se numără cetăţeni din Ciad, Nigeria, Mali, Libia şi Coasta de Fildeş.

Operaţiunea de salvare a avut loc la circa 13 kilometri nord de Zuwarah, un oraş de coastă situat în apropierea graniţei cu Tunisia şi la 100 de kilometri vest de capitala Tripoli.

Într-o altă operaţiune, 117 migranţi, între care cinci femei şi doi copii, au fost salvaţi în largul oraşului Zawiya (45 km vest de Tripoli) şi au fost aduşi în capitală, a declarat medicul Abdelaziz al-Misrati, membru al organizaţiei umanitare International Medical Corps (IMC).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării