main logo
457

Apple te asigură că iPhone-ul tău nu-ți ascultă conversațiile

Te ascultă telefonul sau nu? Indiferent care este opinia ta, Apple te asigură că iPhone-ul tău nu-ți înregistrează conversațiile decât dacă îți dai acordul explicit.

Apple te asigură că iPhone-ul tău nu-ți ascultă conversațiileApple te asigură că iPhone-ul tău nu-ți ascultă conversațiile.

Reprezentanții Apple au declarat autorităților americane că telefoanele lor nu-și ascultă utilizatorii fără ca aceștia să-și dea acordul și nu le permite nici aplicațiilor să facă asta. Apple nu a făcut această declarație din propria inițiativă, ci la cererea autorităților care au întrebat compania dacă nu cumva dispozitivele lor îi spionează pe utilizatori, transmite playtech.ro.

Și Google a primit aceeași întrebare de la autorități care citau rapoarte ce exemplificau că smartphone-urile ar putea colecta date și asculta conversațiile oamenilor pentru a putea detecta dacă primesc cuvintele cheie ca „Okay Google” Hey Siri”.

Cei de la Apple au spus că Siri nu înregistrează conversațiile în așteptarea comenzilor vocale de trezire a asistentului și că Siri nu stochează și nici nu împărtășește discuțiile oamenilor. De asemenea, compania a spus că utilizatorii trebuie să-și dea acordul pentru ca microfonul să poată fi folosit și că aplicațiile trebuie să dea un semnal clar că se înregistrează.

Alphabet nu a răspuns solicitării Reuters dacă a răspuns întrebării autorităților americane. Dar un reprezentativ al partidului Republican a declarat că „ambele companii au fost cooperante până acum. Comitetul va analiza răspunsurile și vom lua o decizie”.

Apple a mai spus că a șters aplicații din AppStore din cauza unor violări ale intimității utilizatorilor, dar nu a semnalat dacă a și interzis unui dezvoltator să mai publice aplicații pe AppStore. „Apple nu poate monitoriza ceea ce dezvoltatorii fac cu datele consumatorilor și nici nu poate preveni transferul acelor date”, au mai spus reprezentanții companiei californiene.

Magazinul de aplicații al Apple generează venituri de 100 de miliarde de dolari pentru dezvoltatori în ultimii 10 ani și că a respins 36.000 de aplicații din cele 100.000 care au aplicat pentru a fi introduse în magazin din cauza nerespectării regulilor companiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării