main logo
1548

Apa de ploaie costă 1 milion de lei pe an într-un oraş din România

Apa uzată, mai scumpă decât cea potabilă, la Târgu Jiu. Taxa...meteorică o face atât de scumpă. Adică, o taxă pentru ploaia ce pică din cer. E impusă de operatorul de apă din localitate.

Apa de ploaie costă 1 milion de lei pe an într-un oraş din România

Valorează aproape un milion de lei, pentru anul trecut. Municipalitatea n-are de gând s-o plătească şi ameninţă că va da în judecată operatorul de apă, transmite Ştiri.md cu referire la digi24.ro.

Aşa arată multe străzi din Târgu Jiu, după fiecare ploaie mai serioasă. Primăria s-a ales cu o factură....meteorică, pentru apa căzută din cer.

Marcel Romanescu - primarul municipiului Târgu Jiu: “Dacă Dumnezeu dă ploaie la Târgu Jiu, ei trebuie să primească bani. . Niciodată o hotărâre, oricum ar fi ea, nu poate să fie pusă în aplicare retroactiv. Încă un document ilegal total”.

Municipalitatea are de plătit după ploile de anul trecut: aproape 900.000 de lei. Cu aceşti bani, primăria ar putea să racordeze trei cartiere la sistemul de canalizare. Situaţia i-a revoltat pe localnici.

Pentru anul trecut, a fost luată în calcul întreaga suprafaţă a municipiului Târgu Jiu, unde nu există nici măcar un metru de canalizare aşa că apa de ploaie este preluată doar de şanţurile de pe marginea drumului.

Cei care au calculat preţul apei pluviale spun că decizia este una corectă.

Cristian Toader Pasti - directorul ADIA Gorj: „Este tratată, folosindu-se compuşi chimici, forţă de muncă, curent electric. Toate astea implică costuri şi ea trebuie plătită. Este pe lege şi trebuia plătită mai demult”.

Municipalitatea ameninţă că va da în judecată operatorul de apă.

Marcel Romanescu - primarul municipiului Târgu Jiu: „Mă gândesc foarte, foarte serios să folosesc şi alte căi, nu de natură civilă, în condiţiile în care nu îşi vor revoca aceste mizerii”.

Nu este singura decizie care-i nemulţumeşte pe oameni. De luna viitoare, va creşte şi preţul apei cu 7%. Aşa se va ajunge ca apa uzată să fie mai scumpă decât cea care vine la robinete.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării