main logo
737

Anunțul făcut de Spania după dezastrul de la Notre-Dame

Spania va demara o revizie a securităţii instalaţiilor electrice ale monumentelor sale, consecinţă evidentă a incendiului care a distrus Catedrala Notre-Dame din Paris, a anunţat marţi ministrul spaniol al culturii, Jose Guirao.

Anunțul făcut de Spania după dezastrul de la Notre-Dame

„În mod evident, acesta este un semnal de alarmă şi vom demara o revizie a tuturor instalaţiilor”, marilor monumente, a declara Guirao la radioul public RNE, fără a preciza ce monumente vor fi vizate, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„Pericolele sunt în continuare instalaţiile electrice vechi, care trebuie supravegheate”, a subliniat el, dând asigurări că „în general, instalaţiile marilor monumente din Spania sunt sigure”.

Pista privind declanşarea accidentală a focului de la un şantier de renovare în curs pe acoperişul catedralei „reţine atenţia anchetatorilor, care investighează cazul”, a precizat o sursă apropiată dosarului la Paris. Incendiul pare să fi început la nivelul schelelor instalate pe acoperiş. O anchetă a fost declanşată pentru„distrugere involuntară prin incendiu”.

Jose Guirao a anunţat că va discuta cu omologul său francez Frank Riester pentru a se pune „total la dispoziţia” sa. „Deocamdată, este vorba în special de un sprijin moral, de solidaritate şi, începând de aici, de tot ce vor avea ei (francezii) nevoie”, a adăugat ministrul spaniol.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării