main logo
578

Anunţ fără precedent: O ţară din Europa va permite fumatul în baruri şi restaurante

În Austria va fi voie să se aprindă ţigara în baruri şi restaurante, cu toate polemicile născute în jurul acestei chestiuni. În schimb, nu va fi voie să se fumeze în maşină dacă sunt persoane minore.

O ţară din Europa va permite fumatul în baruri şi restauranteAnunţ fără precedent: O ţară din Europa va permite fumatul în baruri şi restaurante.

Tocmai pentru a împăca şi capra şi varza, noul guvern format din Partidul Popular (ÖVP), conservator şi de Partidul Austriac al Libertăţii (FPÖ), de extremă dreapta, a strecurat cu şiretenie unele interdicţii privind fumatul, transmite realitatea.net

După cum relatează Il Post, nu va fi posibil să fumezi în maşină , dacă în interior sunt persoane minore. În plus, Parlamentul a ridicat vârsta minimă pentru a cumpăra ţigări.

Aceasta nu va mai fi 16 ani, ci 18 ani, ca în multe alte ţări europene.

Cu toate aceste restricţii impuse pentru a potoli unele nemulţuiri, mai mult de 500 de mii de austrieci au semnat o petiţie pentru a cere guvernului şi Parlamentului să se răzgândească şi să reintroducă interzicerea fumatului în localurile publice.

Având în vedere stilul de politică al extremei drepte austriece, şansele lor sunt minime, scrie evz.ro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării