main logo
412

Antony Blinken remarcă nemulţumirea SUA privind reformele judiciare din Israel

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a semnalat luni, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Ierusalim cu premierul Benjamin Netanyahu, că Statele Unite sunt nemulţumite de planul Guvernului Israelului de reformare a sistemului judiciar.

Blinken remarcă nemulţumirea SUA privind reformele judiciare din Israel

Antony Blinken a evocat necesitatea protejării "intereselor şi valorilor comune" ale Statelor Unite şi Israelului şi a sugerat că este necesar consens privind reformarea sistemului judiciar israelian. Blinken a insistat pentru aplicarea în mod corect a justiţiei, pentru respectarea normelor statului de drept, a drepturilor minorităţilor şi a libertăţii presei, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

"Vibraţia societăţii civile din Israel s-a exprimat complet în ultima perioadă", a afirmat Blinken, conform site-ului Ynetnews.com, referindu-se la protestele masive organizate de opoziţie faţă de planul Guvernului Netanyahu de a aplica o serie de reforme care ar limita atribuţiile Curţii Supreme de Justiţie.

"Angajamentul cetăţenilor ambelor ţări de a-şi face auzite vocile pentru protejarea drepturilor reprezintă forţa democraţiilor noastre. O altă forţă este recunoaşterea necesităţii consensului pentru orice noi propuneri", a insistat Antony Blinken.

Secretarul de Stat american a cerut acţiuni pentru reducerea tensiunilor între Israel şi palestinieni, după o serie de violenţe soldate cu zeci de morţi de ambele părţi. "Este responsabilitatea tuturor să adopte măsuri pentru calmarea tensiunilor, mai degrabă decât să le amplifice", a afirmat Blinken. 

 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării