main logo
437

Anglia și Germania își testează mobilitatea militară în drum spre cel mai mare exercițiu NATO

Trupele britanice au aterizat miercuri (10 octombrie 2018) la Rotterdam, în timp ce tancurile germane au urcat pe o navă de marfă în drumul spre Norvegia pentru a participa la exercițiul Trident Junction 2018 - cel mai mare exerciţiu militar al NATO de la sfârşitul Războiul Rece.

Anglia și Germania își testează mobilitatea militară

În următoarele câteva zile, 70 de vehicule Foxhound, Husky și Landrover vor parcurge cei 2.000 km de la portul Hook of Holland până în nordul Europei către Norvegia, potrivit site-ului NATO, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

În drumul său spre Norvegia, convoiul britanic va trece prin Olanda, Germania, Danemarca și Suedia, testând, astfel, cât de eficient se pot deplasa soldații și echipamentele militare între țările europene.

De asemenea, prin acest exerciţiun, NATO va testa și capacitatea infrastructurii de a face față mișcărilor de trupe.

În timp ce convoiul britanic va călători prin nordul Europei către Norvegia, armata germană şi-a transportat tancurile Leopard și alte vehicule militare la bordul unui feribot, plecând din orașul Emden din nordul Germaniei spre Fredrikstad, Norvegia, unde a sosit joi (11 octombrie).

,,Mobilitatea militară este vitală, mai ales pentru a fi consolidată într-o criză. Tocmai de aceea o exercităm ", a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu.

,,În ultimii ani, NATO a făcut progrese reale în îmbunătățirea capacității noastre de a desfășura rapid trupe în toată Europa. Depășim obstacolele juridice și reducem birocrația, inclusiv prin colaborarea strânsă cu Uniunea Europeană. Privind în perspectivă, ne propunem să reducem și mai mult timpurile de trecere a frontierei (autorizații în termen de cinci zile până la sfârșitul anului 2019), să identificăm căile alternative de aprovizionare și să exersăm și mai mult pentru a practica mobilitatea militară ", a adăugat ea.

Aproximativ 50.000 de trupe și 10.000 de vehicule din toate cele 29 de țări membre NATO, precum și din Suedia și Finlanda, vor participa la exercițiul Trident Juncture 2018, care începe în Norvegia pe 25 octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării