main logo
987

Ancheta în Dosarul Caracal: Suma impunătoare care a fost cheltuită

Ancheta în dosarul Caracal, în care Gheorghe Dincă este acuzat că le-a răpit şi ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, a costat statul român peste 745.600 de lei românești, aproximativ 160.000 de euro.

Ancheta în Dosarul Caracal: Suma impunătoare care a fost cheltuită

Procurorii DIICOT cer acum ca Dincă să fie obligat la plata cheltuielilor judiciare, transmite Știri.md

”Conform prevederilor art. 274, alin. 1 şi 2 din C. proc. pen. solicităm obligarea inculpaţilor la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum total de 745.629,55 lei românești”, afirmă procurorii DIICOT în rechizitoriul privind cazul Caracalm consultat de News.ro.

Ei solicită ca Gheorghe Dincă să achite suma de 744.129,55 lei românești, iar Ştefan Risipiţeanu suma de 1.500 lei românești.

Dosarul Caracal, în care Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre pentru răpirea şi uciderea Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu, a fost trimis miercuri de DIICOT în instanţă, urmând să fie judecat de Tribunalul Olt.

”Prin rechizitoriul din data de 10.01.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor D.G. şi R.Ş., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre”, anunţă DIICOT, referindu-se la Gheorghe Dincă şi la Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării