main logo
473

Amsterdam ameninţă cu amenzi severe turiştii prea petrecăreţi

Autorităţile oraşului Amsterdam au avertizat joi turiştii britanici şi olandezi, care petrec prea gălăgios pe străzile oraşului, ameninţându-i cu amenzi severe în cadrul unei campanii menite să descurajeze petrecerile alcoolizate pe străzile urbei, relatează AFP.

Amsterdam ameninţă cu amenzi severe turiştii prea petrecăreţi

Campania îi vizează pe cei cu vârste între 18 şi 34 de ani, tot mai atraşi de mirosul berii şi al drogurilor uşoare din metropola olandeză şi de cartierul său roşu, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Atraşi de zborurile ieftine oferite de city-trips în weekend, grupuri de tineri britanici sau olandezi se plimbă pe străzile oraşului celor 165 de canale realizând tururi ale barurilor, sau sărbătorind terminarea vreunei burlăcii.

În condiţiile în care 18 milioane de turişti vizitează anual Amsterdam, mai mult decât populaţia totală a ţării, organizaţia de marketing din Amsterdam a avertizat că există "un preţ mare pentru comportamentul neadecvat".

Afişele acestei campanii, difuzate pe site-urile de rezervări online, au împânzit toate colţurile oraşului mai ales pieţele Leidseplein et Rembrandtplein, locuri predilecte ale turiştilor de distracţie nocturnă.

"O nevoie presantă?" scrie pe un afiş care arată un urinoar vopsit în roşu pe o stradă afişând preţuri de 140 de euro, suma prevăzută pentru amendă. Un alt afiş arată că a glumi şi a bea fără măsură poate costa 95 de euro în afara pub-urilor.

Autorităţile municipale au anunţat că doreşte interzicerea aşa numitelor beer bikes, mesele de pub montate pe stradă şi echipate cu dispozitive de bere la halbă, majorarea taxelor de sejur şi restricţionarea cazărilor la particulari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării