main logo
415

Amestecul Rusiei în alegerile din SUA: Se promit 10 milioane pentru informații

Statele Unite oferă o recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru informaţii privind interferenţa Rusiei în alegerile americane.

Amestecul Rusiei în alegerile din SUA: 10 milioane pentru informații

Departamentul de Stat al SUA a anunţat acordarea acestei recompense pe 28 iulie, precizând că se caută informaţii care să conducă la identificarea sau localizarea oricărei persoane străine care s-a implicat sau se implică cu bună ştiinţă în interferenţa în alegerile din SUA, dar menţionează în mod specific Agenţia de Cercetare pe Internet a Rusiei (IRA), pe omul de afaceri Evgheni Prigojin, care are strânse legături la Kremlin, precum şi entităţile şi asociaţii din Rusia care au legătură cu acesta, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.ro.

Statele Unite au identificat anterior IRA ca fiind implicată în operaţiuni de interferenţă politică şi electorală şi l-au sancţionat anterior pe Prigojin pentru această interferenţă. Prigojin este un cetăţean rus care a finanţat IRA prin intermediul companiilor pe care le controla.

În afară de Prigojin, Departamentul caută informaţii despre alte câteva persoane care figurează pe lista persoanelor care au lucrat în diferite funcţii şi au supervizat operaţiunile de interferenţă ale IRA care au vizat Statele Unite. Aceştia sunt acuzaţi de conspiraţie în vederea fraudării Statelor Unite prin obstrucţionarea funcţiilor guvernului în scopul de a interveni în procesele electorale din SUA, inclusiv în alegerile prezidenţiale din 2016, a precizat departamentul. Donald Trump a învins-o la limită pe Hillary Clinton în alegerile din 2016 în cadrul unor alegeri care au fost îndelung contestate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării