main logo
1240

Amenzi mari pentru turiștii de pe litoral care merg îmbrăcați indecent

Vacanța la mare îi poate costa mult pe turiștii care uită să se îmbrace când pleacă de la plajă. Deranjați de cei care se plimbă pe străzi în slip, localnicii au început să-i reclame. Iar un turist a fost deja amendat (România).

Amenzi mari pentru turiștii de pe litoral care merg îmbrăcați indecentFoto: protv.ro

La rândul lor, unii proprietari de terase și restaurante nu le permit accesul clienţilor dacă nu sunt îmbrăcați decent, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Străzile din cartierele de lângă plajă sunt pline de turişti care se plimbă liniştiţi în slip. Atât femeile, cât şi bărbaţii îşi fac inclusiv cumpărăturile la supermarket îmbrăcaţi sumar, aşa cum stau la soare. 

Lipsa de inhibiţie a unora îi stânjeneşte însă pe alţii. 

„E o lipsă de respect faţă de ceilalţi turişti şi locatari. Îi vezi şi în supermarketuri, la locul unde se serveşte masa, la restaurant tot aşa sau la terase îi vezi în chiloţi.” 

„Cum să mergi pe stradă în costum de baie? Nu îmi place!

Ce le-aţi recomanda turiştilor?

Să se îmbrace decent!

Cum vă simţiţi când îi vedeţi aşa pe stradă? 

Prost, întorc capul, normal că nu îmi place.”

Deranjaţi sunt şi administratorii hotelurilor, teraselor şi restaurantelor de pe litoral. Mulţi clienţi s-au plâns de ţinuta anumitor turişti.

Yilmas Baris-Can, şef de sală: „Chit că suntem o terasă aproape de plajă, avem intenţia de a ne selecta clientela în aşa fel încât să nu se simtă nici ceilalţi jenaţi şi nici noi. Aşa cum vor ei să fie respectaţi aşa se aşteaptă şi clienţii noştri să fie respectaţi la rândul lor.”

Cristina Bîrcu, manager hotel: „Le recomandăm oaspeţilor noştrii să adopte o ţinută decentă atunci când intră în restaurant, în primul rând pentru a respecta nişte norme de igienă şi pentru a nu strica confortul celorlalţi oaspeţi.”

Cu toate că nu există sancţiuni speciale pentru cei care merg pe stradă în slip, turiştii pot fi amendaţi dacă cineva sună la 112 şi îi reclamă pentru exhibiţionism. Aventura îi poate costa chiar şi 1.000 de lei.

Diana Sobaru, purtătoare de cuvânt la primăria Constanța: „Orice comportament menit să provoace indignarea cetăţenilor poate fi sancţionat. 

Am avut un caz cu un turist din Bucureşti care a fost amendat de poliţiştii locali pentru că se expunea la soare într-un mod indecent pe un spaţiu care nu era plajă.”

În Barcelona şi în mai multe staţiuni din Italia şi Franta localnicii au protestat, nemulţumiţi de turiştii care se plimbă pe străzi îmbrăcaţi sumar. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării