main logo
610

Amendă unei companii de producție TV pentru o filmare ilegală în maternitate

O companie de producție televizată, care a filmat în mod incorect și ilegal pacienții dintr-o clinică de maternitate, a fost amendată cu 120.000 de lire sterline de către Oficiul Comisarului pentru Informații (ICO).

Amendă unei companii de producție TV pentru o filmare în maternitateAmendă unei companii de producție TV pentru o filmare în maternitate

True Visions Productions (TVP) din Londra au amplasat camere video și microfoane în camere de examinare la clinica de la Addenbrooke’s Hospital din Cambridge pentru un documentar pe Channel 4 despre nașterile copiilor morți. Clinica este destinată pacienților care au preocupări legate de sarcină, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md.

Ancheta ICO a constatat că, deși TVP avea permisiunea spitalului să fie la fața locului, TVP nu a furnizat pacienților informații adecvate despre filmările care au avut loc în perioada iulie-noiembrie 2017 sau nu au primit permisiunea în mod corespunzător în avans de la cei afectați de filmare (persoanele vizate).

TVP a postat anunțuri într-un mod limitate privind această informare lângă zona camerelor de filmat și în camerele de așteptare și a lăsat scrisori pe mesele din sălile de așteptare. Cu toate acestea, investigația detaliată a descoperit că aceste scrisori nu au furnizat explicații adecvate pacienților, una din ele menționând în mod incorect că mamele și vizitatorii nu vor fi filmați fără consimțământul acestora.

Legea prevede că datele personale trebuie prelucrate corect și transparent. Un pacient care merge la o clinică nu s-ar fi așteptat în mod rezonabil să existe camere amplasate în sălile de examinare și se așteaptă să fie informați în mod conștient de orice filmare.

Înregistrarea s-a oprit după o mediatizare negativă a filmărilor din noiembrie 2017. Apoi a fost reluată până în primăvara anului 2018, folosind diferite tehnici de filmare, iar documentarul a fost difuzat în octombrie următor. Imaginile obținute în mod ilegal nu au fost difuzate și au fost șterse.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării