main logo
398

Amber Rudd, demisie din cauza planului pentru Brexit

Therese Coffey a fost numită ministru al muncii în guvernul britanic după demisia lui Amber Rudd.

Amber Rudd, demisie din cauza planului pentru BrexitFoto: Getty

Premierul Boris Johnson a numit-o pe deputata Therese Coffey în funcţia de ministru al muncii şi al pensiilor, a anunţat duminică o purtătoare de cuvânt, la nicio zi după demisia lui Amber Rudd care a condamnat în termeni duri strategia lui Johnson pentru Brexit, relatează dpa.

Demisia lui Rudd este o lovitură pentru prim-ministru, care se confruntă cu critici pentru acţiuni precum suspendarea parlamentului, excluderea unor parlamentari din partid şi convocarea de alegeri anticipate. El s-a angajat că Marea Britanie va părăsi UE pe 31 octombrie, cu sau fără acord, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Coffey, care a fost ministru al mediului, a sprijinit tabăra pro-UE în referendumul din 2016 şi a votat împotriva legalizării căsătoriei homosexuale în 2013.

Într-un interviu acordată duminică BBC, Amber Rudd a spus că nu este impresionată de eforturile lui Johnson de a obţine un acord de Brexit cu UE.

“Nu am văzut suficiente eforturi de a încerca propriu-zis să obţinem un acord. Când i-am cerut Nr. 10 (Downing Street 10, reşedinţa premierului britanic) un rezumat al planului de a obţine un acord mi s-a trimis un text de o pagină”, a spus ea.

Printre conservatorii rebeli care au fost excluşi în această săptămână din partid sunt membri proeminenţi precum fostul ministru de finanţe Ken Clarke şi nepotul lui Winston Churchill, Nicholas Soames.

Joi, fratele prim-ministrului, Jo Johnson, a demisionat din funcţia de secretar de stat pentru educaţie şi din cea de parlamentar conservator.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării