main logo
486

Ambasadorul SUA: Moscova trebuie să înceteze să destabilizeze situația

Navele americane din Marea Mediterană ne vor ajuta să-i indicăm Rusiei să „înceteze activitățile destabilizatoare din întreaga lume” dacă Moscova speră la o îmbunătățire a relațiilor cu Washingtonul

Ambasadorul SUA: Moscova trebuie să înceteze să destabilizeze situația

O declarație în acest sens a fost făcută de către ambasadorul SUA în Rusia, John Huntsman, in timpul unei vizite pe un portavion american desfasurta in Marea Mediterana, scrie Radio Liberty, transmite Știri.md cu referire la Paginaderusia.ro

Ambasadorul a carcaterizat fiecare din cele doua portavioane SUA aflate în Marea Mediterana drept „o sută de mii de tone de diplomație internațională”.

„Comunicarea și dialogul diplomatic împreună cu apărarea puternică reprezentata de aceste nave demonstrează Rusiei că, dacă ea caută într-adevăr relații mai bune cu Statele Unite, trebuie să înceteze activitățile destabilizatoare în întreaga lume”.

Pe cele doua portavioane – Dwight D. Eisenhower si Harry S. Truman – care in premiera se afla impreuna în Marea Mediterana se află nouă mii de trupe și 130 de aeronave, sprijinite de un grup de zece nave de razboi.

Comandantul Marinei SUA în Europa, amiralul James Foggo, a declarat că prezența militară a SUA în regiune este necesară pentru a contracara un posibil conflict în contextul acțiunilor Rusiei în Siria și Libia.

Foggo a amintit și de capturarea de catre marina rusa , în noiembrie anul trecut, a trei nave de război ucrainene. Militarii rusi i-au acuzat pe ucraineni de încălcarea frontierei Rusiei. Kievul numește acțiunile rușilor act de agresiune. Statele Unite și țările occidentale au condamnat Moscova și i-au cerut eliberarea personalului militar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării