main logo
267

Ambasadorul SUA: Corupția poate fi o amenințare la adresa NATO

Corupția poate reprezenta o amenințare la adresa NATO, spune Hans Klemm, SUA în România. Prezent la Cluj, diplomatul și-a exprimat îngrijorarea față de modificările legilor din Justiţie.

Ambasadorul SUA: Corupția poate fi o amenințare la adresa NATOAmbasadorul SUA: Corupția poate fi o amenințare la adresa NATO. Foto: digi24.ro

„Este necesară construirea și menținerea unui sistem capabil să lupte împotriva corupției. Guvernul SUA a notat îngrijorarea noastră față de propunerile de aici din România lansate de Ministerul Justiției și dezbătute acum în Parlament. Mai multe instituții din România, asociații profesionale, societatea civilă, Uniunea Europeană și mai multe guverne ale mai multor state membre UE și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea față de aceste draft-uri de legi”, a spus Hans Klemm, citat de Digi24.

Secretarul de stat Tillerson, săptămâna trecută, în cadrul unui discurs despre apărarea Europei, a spus, citez „Statul de drept și reprezentarea unui guvern sunt goale atunci când sunt luate separat de societăți civile vibrante și respect în fața unor adevăruri evidente. Păstrarea idealurilor occidentale depinde de cât de dispuși suntem să apărăm esența adevărului" În viziunea noastră, în ultimul deceniu România și-a crescut credibilitatea în lupta împotriva corupției și crearea unei justiții independente”, a adăugat ambasadorul SUA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării