main logo
1708

Ambasadorul Rusiei în SUA reacționează furios după vizita lui Zelenski

Vizita lui Vladimir Zelenski la Washington a arătat că nici Statele Unite şi nici preşedintele ucrainean nu sunt "pregătiţi pentru pace", a afirmat miercuri ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, care avertizează că acţiunile "provocatoare” ale americanilor - referire la furnizarea sistemului Patriot - duc către o escaladare ale cărei consecinţe "nu pot fi imaginate", relatează CNN.

Ambasadorul Rusiei în SUA reacționează furios după vizita lui Zelenski

Comentariile diplomatului rus au venit după ce Zelenski a ţinut un discurs istoric în Congresul SUA, exprimându-şi recunoştinţa pentru sprijinul american în lupta împotriva agresiunii ruseşti de la începutul războiului şi cerând mai multe arme, transmite Știri.md, cu referire la news.ro.

"Declaraţiile conciliante ale administraţiei Biden despre lipsa intenţiei de a începe o confruntare cu Rusia sunt doar vorbe goale", a declarat ambasadorul Anatoli Antonov într-o declaraţie distribuită de Ambasada rusă, care denunţă "călătoria în stil hollywoodian" a lui Zelenski la Washington.

"Ceea ce a fost anunţat, în esenţă, cu aplauze şi zâmbete sarcastice, a fost necesitatea de a continua războiul prin procură împotriva ţării noastre, până la o victorie deplină asupra noastră", a declarat Antonov.

De asemenea, ambasadorul rus a avertizat că implicarea SUA în Ucraina ar putea duce la o intensificare a conflictului. "Acţiunile provocatoare ale SUA duc în mod constant la o escaladare, ale cărei consecinţe nici măcar nu pot fi imaginate", a spus el.

Vorbind alături de Zelenski, preşedintele Joe Biden a anunţat că SUA va trimite Kievului un sistem de apărare antirachetă Patriot, ca parte a unui pachet suplimentar de asistenţă de 1,8 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Antonov a subliniat că anunţul lui Biden a venit în ciuda avertismentelor Rusiei împotriva furnizării sistemului către Ucraina. "Cred că toată lumea înţelege perfect ce soartă poate avea personalul care deserveşte acest complex pe teritoriul Ucrainei", a spus el.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării