main logo
618

Ambasadorul Japoniei a bătut obrazul României pentru lipsa de respect

Ambasadorul Japoniei le-a bătut joi obrazul, în mod diplomatic, autorităţilor române pentru lipsa de respect arătată de Guvern anul trecut.

Ambasadorul Japoniei a bătut obrazul României pentru lipsa de respect

Când premierul nipon Shinzo Abe a venit la Bucureşti într-o vizită istorică, premierul României tocmai îşi dădea demisia aşa că l-a lăsat baltă în aeroport pe omologul său japonez, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Şi nici un oficial român nu şi-a cerut scuze public. Ambasadorul Japoniei s-a aflat joi la un eveniment organizat de ministerul pentru Mediul de Afaceri ca să încurajeze firmele româneşti să exporte mai mult. Inclusiv în Japonia.

Cunoscuţi pentru onoarea şi diplomaţia ireproşabile, japonezii nu au uitat momentele jenante prin care a trecut prim-ministrul lor Shinzo Abe anul trecut. Pe 16 ianuarie era programată vizita sa istorică la Bucureşti, dar premierul Mihai Tudose şi-a dat demisia chiar atunci şi a lăsat delegaţia omologului sau pe mâna unui vicepremier.

Deşi a trecut de atunci un an şi jumătate de atunci, nimeni nu şi-a cerut scuze din partea Guvernului. Ambasadorul ţării asiatice a atras atenţia că nu au uitat.

Hitoshi Noda, ambasadorul Japoniei în România: “O misiune importantă formată din oameni de afaceri puternici l-a însoţit pe prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, când a venit în vizită în ţara voastră anul trecut. Insă prim-ministrul nipon a sosit la București doar ca să afle că nu era așteptat de unele autorități cu care avea programate întrevederi politice, din cauză că unul dintre responsabilii români tocmai demisionase. Cu toate acestea, au avut loc mai multe întâlniri de afaceri.”

Mai mulţi ambasadori şi ataşaţi economici ai altor state au venit la Forumul Internaţional de Afaceri ca să le spună antreprenorilor de la noi că îi aşteaptă în ţările lor. Iar celor interesaţi de exporturi le pot oferi detalii de colaborare. O româncă de 25 de ani, asociat într-o firmă de IT care lucrează cu mari companii din toată lumea, le-a oferit câteva sfaturi patronilor de la noi.

Ioana Frâncu, antreprenor: “Trebuie să preţuim oamenii ăştia care au o problemă cu autoritatea, care te provoacă, care te întreabă de ce? Deşi ştiu că suntem axaţi pe antreprenoriat şi pe felul în care modificăm şi schimbăm lumea prin asta, oamenii cei mai importanți la care trebuie să ne uităm în ziua de azi sunt cam atât de înalţi şi au în jur de 12-13 ani şi peste vreo 10 ani o să fie aici în locul meu şi vreau să văd cât mai mulţi făcând asta”.

România a cunoscut în ultimii ani o creştere amplă a importurilor, faţă de exporturi. Iar autorităţile au anunţat că pregătesc un program de încurajare a firmelor romaneşti să exporte mai multe produse şi servicii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării