main logo
464

Ambasadorul britanic în SUA: Donald Trump este inept și incompetent

Relaţia specială dintre Statele Unite şi Marea Britanie riscă să fie afectată de un nou scandal. Ambasadorul Londrei la Washington a spus recent despre Donald Trump că este "inept, incompetent şi instabil".

Ambasadorul britanic în SUA: Donald Trump este inept și incompetentFoto: digi24.ro

Kim Darroch, ambasadorul britanic la Washington, afirmă că Donald Trump este "inept", "disfuncţional" și "incompetent", potrivit unor documente diplomatice confidenţiale divulgate de publicaţia Mail on Sunday, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

"Chiar nu credem că această administraţie va deveni în mod substanţial mai normală; mai puţin disfuncţională; mai puţin imprevizibilă; mai puţin divizată în facţiuni; mai puţin stângace din punct de vedere diplomatic şi ineptă", afirma Darroch într-o notă confidenţială.

Totodată, Darroch l-a descris pe Donald Trump drept "nesigur pe sine" şi "incompetent".

Darroch este unul dintre cei mai experimentaţi diplomaţi britanici, care şi-a început mandatul la Washington în ianuarie 2016, înainte de alegerea lui Trump la Casa Albă.

Publicaţia săptămânală Mail on Sunday a precizat că documentele trimise de Darroch la Londra, care au fost probabil transmise presei de un funcţionar din cadrul autorităţilor guvernamentale britanice, se referă la o perioadă ce începe cu anul 2017.

Într-o depeşă recentă, din 22 iunie, ambasadorul califică drept "incoerentă" şi "haotică" politica externă a lui Trump în privinţa Iranului.

Ministerul de Externe de la Londra nu a negat veridicitatea documentelor diplomatice divulgate de presa britanică, citată de Mediafax.

"Publicul britanic se aşteptă ca ambasadorii noştri să ofere miniştrilor o evaluare cinstită, nevăzută a politicii din ţara lor", a declarat o purtătoare de cuvânt.

"Opiniile lor nu sunt neapărat opiniile miniştrilor sau chiar ale guvernului", a adăugat ea, menţionând că "îi plătim pentru a fi sinceri".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării