main logo
1523

Ambasada Rusiei la Praga a fost stropită cu un lichid roșu. Motivul

După un atac masiv cu rachete rusești asupra Ucrainei, pe data de 8 iulie, Ambasada Rusiei la Praga a fost stropită cu un lichid roșu care imită sângele. Videoclipuri și fotografii ale acțiunii au fost publicate pe rețeaua socială X (Twitter), scrie presa ucraineană.

Ambasada Rusiei la Praga a fost stropită cu un lichid roșu. MotivulFoto: Telegram/ Perak

Videoclipul arată două persoane – un bărbat și o femeie, care toarnă două găleți de lichid roșu pe un suport și o masă la intrarea în ambasada rusă. Judecând după descrierea de pe rețelele sociale, în găleți era ketchup, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

După ce bărbatul și femeia au golit gălețile, oamenii legii s-au apropiat de ei.

Reamintim că șeful Ministerului ceh de Externe, după atacul asupra spitalului Ohmatdyt, a certat „idioții utili” care visează la pace cu Federația Rusă.

„Acum sunt în drum spre Washington pentru Summitul NATO, unde voi promova o strategie pe termen lung pentru a stăpâni Rusia. Nu poate exista nicio retragere din fața agresiunii”, a scris Jan Lipavský.

Președintele ceh, Petr Pavel, a declarat că Rusia lui Putin nu se va opri de la nimic. 

„Atacul asupra celor mai vulnerabili este de neiertat”, a declarat Pavel.

O zi de doliu este ținută în Ucraina după unul dintre cele mai grave valuri de rachete rusești din ultimele luni, soldat cu cel puțin 41 de morți și 166 de răniți.

Principalul spital pentru copii din capitala Kiev a fost printre clădirile lovite luni în orașe din întreaga țară. Două persoane au murit când o rachetă a spulberat o parte din Spitalul de copii Ohmatdyt – cea mai mare instituție de pediatrie din Ucraina – iar căutarea supraviețuitorilor sub dărâmături a continuat până în primele ore ale zilei de marți.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării