main logo
605

Ambarcaţiune cu migranţi, scufundată lângă Antalya. 6 copii s-au înecat

Nouă migranţi care încercau să ajungă în Europa la bordul unei ambarcaţiuni şi-au pierdut viaţa duminică atunci când vasul lor s-a scufundat pe coasta mediteraneană a Turciei, a anunţat agenţia de presă turcă Anadolu, citată de AFP.

Ambarcaţiune cu migranţi, scufundată lângă Antalya. 6 copii s-au înecat

Agerpres notează că ambarcaţiunea cu 15 persoane la bord s-a confruntat cu dificultăţi în largul provinciei Antalya, a indicat agenţia de presă turcă. Doar cinci persoane au putut fi salvate, restul fiind date dispărute. Şase copii şi o femeie sunt printre cei nouă morţi, transmite Știri.md cu referire la stiripesurse.ro.

Migranţii, a căror naţionalitate nu a fost încă clarificată, voiau să ajungă în Europa, dar traiectoria lor nu pare clară, potrivit agenţiei de presă turce Dogan.

Cel mai apropiat teritoriu european este mica insulă greacă Kastellorizo, în largul staţiunii balneare turceşti Kas.

Peste un milion de persoane, dintre care multe au fugit din calea războiului în Siria, au ajuns în Grecia, plecând din Turcia în 2015. Numărul persoanelor care încearcă să traverseze, adeseori periculos, Marea Mediterană a scăzut puternic în urma acordului încheiat cu Turcia în 2016.

Dar observatorii remarcă faptul că numărul persoanelor care încearcă să ajungă din nou în Occident prin Mediterana a început să crească în ultimele luni. Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), 10.948 de persoane au reuşit în primele luni ale acestui an să traverseze marea spre Grecia, mult mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului precedent. Treizeci şi cinci de oameni au murit pe drum.

În principal, migranţii proveneau din Siria, Eritreea, Irak şi Afganistan; această rută de emigrare a fost de asemenea utilizată de turcii care au fugit din ţară din calea represiunilor lansate după tentativa de lovitură de stat în 2016.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării