main logo
4714

Altarul și Crucea de la Notre-Dame au rămas neatinse de foc

Catedrala Notre-Dame, o clădire franceză gigantică de 850 de ani, a fost devastată de un incendiu imens.

Altarul și Crucea de la Notre-Dame au rămas neatinse de foc

Incendiul a răsturnat imaginea sa spirală de 300 de picioare, iar purtătorul de cuvânt al catedralei, Andre Finot, a spus presei franceze că minunea medievală a suferit „daune colosale", transmite Știri.md cu referire la vt.co.

Pompierii au reușit acum să stingă infernul, dar acoperișul s-a prăbușit.

Cu toate acestea, în mijlocul tragediei, a ieșit o fotografie din interiorul clădirii, luată în urma incendiului teribil, care pare să arate că altarul și crucea au rămas, în mare măsură, întregi. Imaginea a fost încărcată pe Twitter, iar unii oameni mai religioși îl numesc un miracol.

Cu toate acestea, în rețele sociale, nu toți au crezut că altarul păstrat a fost rezultatul intervenției divine. De exemplu, o persoană a scris: „A fost făcută din materiale care pot rezista căldurii, pentru asta trebuie de-i mulțumit designerului și constructorului bisericii!”.

Președintele francez Emmanuel Macron s-a angajat deja să lanseze o campanie internațională de strângere de fonduri pentru a reconstrui Catedrala, spunându-le reporterilor: „Vă spun în seara asta - vom reconstrui împreună această Catedrală. Începând de mâine, va fi elaborată o schemă națională de donare care se va extinde dincolo de frontierele noastre".

Incendiul a început să apară în podul clădirii la ora 17:00 și se consideră că este rezultatul lucrărilor de restaurare și renovare efectuate în incintă. Un procuror de la Paris a lansat o investigație privind „distrugerea involuntară prin foc".

Sursa foto: twitter.com

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării