Alimente recomandate femeilor care au peste 50 de ani: Sfaturi utile
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul nostru are nevoie de mai multă grijă și atenție. Nutriția joacă un rol central când vine vorba de sănătatea organismului pe termen lung.

Nu există nicio îndoială că procesul de îmbătrânire reprezintă un adevărat privilegiu. Cu toate acestea, îmbătrânirea vine cu o multitudine de schimbări, mai ales în ceea ce privește nevoile nutriționale. Dieta joacă un rol major în sănătatea generală și longevitate, iar după 50 de ani, inima, creierul, oasele și intestinul necesită o atenție suplimentară, transmite Știri.md cu referire la catine.ro.
Alimente recomandate femeilor care au peste 50 de ani
Îmbătrânirea face ca anumite alimente să fie deosebit de importante în această etapă a vieții. Dieteticienii au întocmit o listă care să-ți fie de ajutor. Aici găsești mai multe alimente care să-ți ofere nutrienții necesari pe măsură ce înaintezi în vârstă.
Kiwi
Fructul kiwi are un impact nutritiv, mai ales când vine vorba de probleme de sănătate pentru femeile de peste 50 e ani. Acesta este bogat în vitamina C, care este necesară pentru sănătatea pielii, părului, oaselor și funcției imunitare.
Vitamina C ajută, de asemenea, la producția de colagen, care încetinește semnificativ pe măsură ce îmbătrânim. În plus, kiwi oer fibre și antioxidanți, care îmbunătățesc sănătatea intestinală și, respectiv, protecția împotriva radicalilor liberi.
Iaurtul grecesc
Iaurtul grecesc poate ajuta la menținerea forței osoase și a masei musculare pe măsură ce îmbătrânim. Acest lucru se datorează conținutului său ridicat de calciu și, respectiv, proteine, În plus, conținutul de probiotice al iaurtului grecesc ajută la diversificare aspectului vital al microbiomului.
Acest lucru este, de asemenea, benefic pentru funcția imunitară, deoarece intestinul este atât de strâns legat de sistemul imunitar.
Prune uscate
Fiind alimente bogate în fibre, prunele sunt benefice pentru intestin, care are nevoie de sprijin suplimntar pe măsură ce înaintăm în vârstă.
De asemenea, consumul de prune este legat de o mai bună sănătate a oaselor la femeile aflate în postmenopauză
Acest lucru se datorează potasiului, vitamine K și antioxidanților găsiți în prunele uscate. Pentru a profita la maximum de prunele uscate, încearcă să mănânci cinci până la șase bucăți zilnic.
Afine
Pentru femeile de peste 50 de ani, afinele sunt mai mult decât un simplu dulce. Fructele suculente oferă fibră și antociani antioxidanti, care pot reduce colesterolul și, respectiv, hipertensiune arterială.
Acest lucru este de remarcat deoarece ambele afecțiuni pot crește riscul de boli de inimă, care tinde să crească după menopauză. În plus, antioxidanții și polifenolii din afine pot îmbunătăți fluxul sanguin.
Deși sunt gustoase singure, afinele sunt versatile și pot fi incluse într-o mulțime de preparate delicioase.
Ciuperci
Ciupercile sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru femeile de peste 50 de ani. Suplimentul este bogat în antioxidanți care ajută la sănătatea întregului organism.
Ciupercile expuse la UV conțin și vitamina D, un nutrient esențial pentru oase puternice. Ciupercile pot fi incluse cu ușurință într-o mulțime de preparate sănătoase.
Semințe de in
Semințele de in sunt un aliment cheie pentru femeile de peste 50 de ani. Semințele susțin sănătatea inimii, echilibrul hormonal și funcția cognitivă. Toate acestea tind să scadă în timp.
De exemplu, semințele de in conțin acid alfa-linoleic, un tip de acid gras omega-3 care poate îmbunătăți tensiune arterial, inflamația și nivelul colesterolului.
Semințele de in conțin nutrienți care acționează ca fitoestrogeni care pot ameliora simptomele menopauzei și pot regla hormonii. În cele din urmă, semințele de in oferă vitamina E, care poate proteja celulele nervoase și poate îmbunătăți funcția cognitivă.