main logo
413

Alertă meteo în România: Cod portocaliu de ploi abundente

Meteorologii anunţă ploi torenţiale, vânt puternic şi vijelii pentru 11 judeţe din ţară. Atenţionarea de Cod portocaliu este valabilă până marţi la ora 21:00.

Alertă meteo în România: Cod portocaliu de ploi abundenteFoto: adevarul.ro

Codul portocaliu intră în vigoare marţi, de la ora 12:00, până la ora 21:00. Vor fi ploi abundente şi instabilitate atmosferică accentuată în mai multe zone din ţară, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

În Moldova, precum şi în nord-estul Munteniei va ploua abundent şi torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40...50 l/mp şi izolat 60...80 l/mp, anunţă Autoritatea Naţională de Meteorologie (ANM).  

Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină, mai arată meteorologii.       

Tot pentru marţi, de la ora 10:00, până miercuri dimineaţa, ora 03:00, a fost emisă şi o atenţionare de cod galben pentru cea mai mare parte a ţării. 

Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 30...50 l/mp.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării