main logo
473

Alertă în Sao Paulo: Autoritățile anulează festivităţile de Revelion

Autoritățile din Sao Paulo au anunţat, joi, anularea festivităţilor de Revelion, care reunesc în mod tradiţional două milioane de persoane pe Avenida Paulista, după depistarea a trei cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului.

Alertă în Sao Paulo: Autoritățile anulează festivităţile de RevelionFoto: Getty Images

“Anulăm festivităţile de Revelion (pe 31 decembrie) la cererea autorităţilor sanitare”, a anunţat primarul acestui oraş cu 12 milioane de locuitori, Ricardo Nunes, în timpul unei vizite la New York, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Guvernatorul statului brazilian omonim, Joao Doria, aflat şi el la New York, a anunţat pe Twitter “menţinerea obligativităţii privind purtarea măştii sanitare în spaţiile deschise”, conform recomandării Comitetului ştiinţific din Brazilia.

Această decizie survine după ce statul brazilian anunţase săptămâna trecută încetarea obligativităţii purtării măştii sanitare începând cu 11 decembrie.

“Toate cifrele arată că epidemia scade în intensitate în Sao Paulo, însă vom opta pentru principiul precauţiei”, a explicat Joao Doria.

Mai mult de jumătate dintre capitalele statelor braziliene - 16 din 27 - şi-au anulat festivităţile de Revelion. Deocamdată, Rio de Janeiro îşi menţine emblematica festivitate de Revelion, care reuneşte trei milioane de persoane pe imensa plajă Copacabana.

Marţi, Sao Paulo a anunţat primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron, care sunt şi primele din America Latină. A doua zi, un al treilea caz a fost confirmat în acelaşi stat brazilian.

Brazilia, la fel ca multe alte ţări, şi-a închis graniţele pentru zborurile provenite din şase ţări aflate în sudul Africii, pentru a preveni răspândirea noii variante Omicron, detectată pentru prima dată în Africa de Sud.

Brazilia a înregistrat peste 614.000 de decese din cauza coronavirusului, devenind a doua ţară din lume prin prisma numărului de decese asociate COVID-19, după Statele Unite.

Peste 62% din populaţia Braziliei (213 milioane de locuitori) a primit două doze de vaccin. Administrarea celei de-a treia doze a început în noiembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării