main logo
541

Alertă în Olanda: Bărbat înarmat cu topor și cuţite, arestat

Un bărbat înarmat cu două cuţite şi un topr a fost arestat sâmbătă într-un oraş olandez în care deputatul de extremă dreapta Geert Wilders distribuia manifeste, a dezvăluit luni agenţia naţională olandeză de securitate şi luptă împotriva terorismului (NCTV), relatează AFP preluată de news.ro.

Alertă în Olanda: Bărbat înarmat cu topor și cuţite, arestat

Bărbatul a fost arestat cu puţin înainte de sosirea politicianului, cunoscut prin poziţiile sale împotriva islamului, care s-a întâlnit în weekend cu locuitori de la Heerlen (sud), în cadrul campaniei în vederea alegerilor provinciale, prevăzute la 20 martie, transmite Ştiri.md cu referire la stiripesurse.ro.

”Bărbatul arestat sâmbătă la Heerlen avea, din câte mi-a spus NCTV în această (luni) dimineaţa, două cuţite şi un topor asupra sa. Complimentele mele pentru vigilenţa poliţiei şi NCTV. Multe necazuri evitate”, a scris luni Wilders pe Twitter.

NCTV a confirmat AFP informaţiile dezvăluite de către Geert Wilders, însă a refuzat să ofere precizări despre identitatea bărbatului, intenţiile sale şi circumstanţele în care a fost arestat.

O anchetă a poliţiei este în curs, potrivit agenţiei olandeze de ştiri ANP.

Geert Wilders, liderul Partidului Libertăţii (PVV), este moştenitorul politic direct al populsitului Pim Fortuyn, asasinat în 2002.

Wilders a făcut, în trecut, ţinta unor ameninţări, în mai multe rânduri, din cauza postărilor sale pe Twitter împotriva islamului.

O organizaţie care reprezintă zeci de moschei turce în Olanda a cerut Twitter, în octombie, să-i închisă contul lui Wilders, pe care-l acuză de un ”comportament plin de ură”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării