231
0
Alertă de tsunami în Noua Zeelandă după un cutremur foarte puternic
231
0

Un cutremur masiv de 7.4 magnitudine a lovit Insulele Kermadec din Oceanul Pacific, iar autoritățile au lansat un avertisment asupra unui posibil tsunami.

Ministerul Apărării Civile și Gestionarea Situațiilor de Urgență din Noua Zeelandă a emis o avertizare pe plajă, spunând locuitorilor să aștepte curenți neobișnuit de puternici, periculoși și valuri imprevizibile în apropierea țărmului, transmite Știri.md cu referire la Dcnews.ro.

Cutremurul a avut loc la ora 9:00 (AEST) în apropiere de regiunea Insulelor Kermadec - aproximativ la jumătatea distanței dintre Auckland și Tonga.

Investigațiile preliminare au sugerat că Noua Zeelandă ar putea evita tsunami-ul, dar sunt îndemnați să aibă grijă de zona de est.

Protecția civilă din NZ a redactat avertismentul inițial la scurt timp după ce a făcut o postare pe Twitter: "Pe baza informațiilor actuale, evaluarea inițială este că este puțin probabilă ca cutremurul să provoace un tsunami care va constitui o amenințare pentru NZ".

Centrul de avertizare Tsunami Pacific din Hawaii a emis un avertisment că o amenințare cu tsunami există pentru părți din Pacific situate mai aproape de locul unde a avut loc cutremurul.

Pe baza unor investigații preliminare, liniile de coastă situate într-o rază de 300 km a epicentrului ar putea fi amenințate.


Citește și
article image
Un bărbat a venit cu un clovn la ședința în care urma să...
0
219
article image
Tsunami de gheață, filmat în luna iunie pe un râu din Rusia
0
730
article image
Țara care își plătește cetățenii să renunțe la armele...
1
411
article image
Închisoare, pentru că a distribuit filmul masacrului din...
0
351