main logo
616

Alertă de tsunami în Noua Zeelandă după un cutremur foarte puternic

Un cutremur masiv de 7.4 magnitudine a lovit Insulele Kermadec din Oceanul Pacific, iar autoritățile au lansat un avertisment asupra unui posibil tsunami.

Alertă de tsunami în Noua Zeelandă după un cutremur foarte puternic

Ministerul Apărării Civile și Gestionarea Situațiilor de Urgență din Noua Zeelandă a emis o avertizare pe plajă, spunând locuitorilor să aștepte curenți neobișnuit de puternici, periculoși și valuri imprevizibile în apropierea țărmului, transmite Știri.md cu referire la Dcnews.ro.

Cutremurul a avut loc la ora 9:00 (AEST) în apropiere de regiunea Insulelor Kermadec - aproximativ la jumătatea distanței dintre Auckland și Tonga.

Investigațiile preliminare au sugerat că Noua Zeelandă ar putea evita tsunami-ul, dar sunt îndemnați să aibă grijă de zona de est.

Protecția civilă din NZ a redactat avertismentul inițial la scurt timp după ce a făcut o postare pe Twitter: "Pe baza informațiilor actuale, evaluarea inițială este că este puțin probabilă ca cutremurul să provoace un tsunami care va constitui o amenințare pentru NZ".

Centrul de avertizare Tsunami Pacific din Hawaii a emis un avertisment că o amenințare cu tsunami există pentru părți din Pacific situate mai aproape de locul unde a avut loc cutremurul.

Pe baza unor investigații preliminare, liniile de coastă situate într-o rază de 300 km a epicentrului ar putea fi amenințate.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării