225
0
Alertă de tsunami: Cutremur de 6,8 pe scara Richter în Indonezia
225
0

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 a avut loc în estul Indoneziei, a anunţat vineri Institutul american de geofizică USGS, iar seismul a declanşat o alertă de tsunami, provocând panică în rândul locuitorilor, relatează AFP, citată de news.ro.

Autorităţile indoneziene, care se temeau de un tsunami după cutremurul de magnitudinea de 6,8 înregistrat vineri în largul Insulei Sulawesi, le-au recomandat iniţial locuitorilor să evacueze zona de coastă, au ridicat ulterior această alertă de tsunami, relatează Reuters, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Indonezia a fost îndoliată anul trecut de două tsunami-uri, dintre care unul s-a soldat cu peste 3.000 de morţi la Palau, pe Insula Sulawesi.

Epicentul seismului de vineri, care a avut loc la 43 de kilometri adâncime, a fost fost localizat la aproximativ 280 de kilometri sud de provincia Gorontalo, în nordul Insulei, potrivit USGS.

Cutremurul a fost „puternic şi a durat mult timp”, a declarat Gina Saerang, o locuitoare a Manado, capitala Sulawesi de Nord, situat la câteva sute de kilometri de epicentru.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter