main logo
425

Alertă de pestă porcină în Ucraina și România. Virusul se extinde repede

Pesta porcină continuă să se extindă cu repeziciune şi în ţările vecine. Un focar s-a înregistrat ieri într-o fermă de porci situată la 50 de kilometri distanţă de Odesa. Acum, în zonă a fost decretată carantină.

Alertă de pestă porcină în Ucraina și România. Virusul se extinde repedeAlertă de pestă porcină în Ucraina și România. Virusul se extinde repede

Autorităţile locale au declarat că pentru a evita răspândirea bolii toţi porcii din crescătorie au fost sacrificaţi, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

În ceea ce priveşte România, numărul focarelor a ajuns la 645, acestea fiind active în opt judeţe. Numărul porcilor ucişi este de peste 83 de mii. Mari probleme fac gropile în care au fost duși porcii sacrificați. Acestea au devenit bombe biologice, iar oamenii se plâng de mirosul greu de suportat.

Autorităţile române au subliniat că de la începutul anului au fost confirmate 30 de cazuri de pestă şi în mediul sălbatic, la porcii mistreţi. Guvernul de la Bucureşti oferă compensaţii pentru animalele sacrificate. Crescătorii de porci vor primi pentru un kilogram de carne aproape 50 de lei moldoveneşti. Boala nu afectează omul, însă poate provoca pierderi economice semnificative.

Asta deoarece românii se tem să mai cumpere carne din ţară şi o aleg pe cea importată din state precum Germania, Spania sau Ungaria. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării