629
0
Alertă de călătorie în Grecia: Doi oameni au murit din cauza virusului West Nile
629
0

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că autoritățile responsabile au anunțat asupra riscului contractării virusului West Nile pentru perioada de vară.

Până în prezent au fost raportate un număr de 25 de cazuri, dintre care 2 persoane au decedat, transmite Știri.md.

„Se recomandă să se folosească îmbrăcăminte care să acopere cea mai mare parte a corpului şi, de asemenea, să folosească repelente şi spray atât pentru corp, cât şi pentru mediul înconjurător”, se precizează într-un comunicat al MAE.

Conform aceleiaşi surse, regiunile afectate până în prezent sunt Katerini, Topeiros Xanthi, Nestos Kavala, Larisa, Sofades Kaditsas, East Attica şi Spata.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena, +302106728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Citește și
article image
Incendii puternice pe insula Zakynthos: Sute de oameni,...
0
131
article image
West Nile în Moldova: Cum să ne protejăm de virusul mortal
0
1383
article image
Cutremur în Grecia, în Insula Rodos. A avut magnitudinea...
0
146
article image
Impresiile unui tânăr din Grecia venit pentru prima dată...
0
980