main logo
294

Alertă de călătorie în Bulgaria: Coduri portocaliu şi galben de ploi

Toți cei care și-au planificat o vacanță în Bulgaria sunt îndemnați să o amâne.

Alertă de călătorie în Bulgaria: Coduri portocaliu şi galben de ploi

În țară a fost emisă o aleră meteorologică. În perioada 12 – 13 octombrie 2021, o parte însemnată a teritoriului va fi afectată de precipitaţii sub formă de ploaie, fiind emise coduri de atenţionare meteorologică, transmite Știri.md.

Astfel, au fost emise: 

  • Cod portocaliu de precipitaţii sub formă de ploaie pentru regiunile Kârdjali, Haskovo, Yambol şi Burgas. Cantitatea de precipitaţii va atinge valori de 40 – 60 mm;
  • Cod galben de ploaie pentru regiunile Smolyan, Stara Zagora, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgovişte, Sliven, Şumen, Razgrad, Varna, Dobrici şi Silistra. Cantitatea de precipitaţii va fi atinge valori de 20 – 40 mm.

În acest sens, toți cei care urmau să plece în Bulgaria sunt atenționați de pericol și îndemnați să se abțină de la călătorii în perioada vizată.

”Autorităţile bulgare recomandă urmărirea cu atenţie a evoluţiei meteorologice din zonele respective, adaptarea vitezei la condiţiile de trafic şi respectarea cu stricteţe a semnalizărilor rutiere temporare şi a indicaţiilor/semnalelor organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere”, a transmis MAE al României. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării