main logo
13441

Alertă 112: Un rus a fugit de la Aeroportul Chișinău. Unde a fost găsit

Un cetățean al Federației Ruse a fugit ieri, 3 mai, de la Aeroportul Internațional Chișinău, din zona sterilă a acestuia.

Alertă 112: Un rus a fugit de la Aeroportul Chișinău. Unde a fost găsitFoto: știri.md

Potrivit Poliției de Frontieră, pe lângă cetățeanul rus erau alți opt străini care nu au fost lăsați să treacă hotarul, transmite Știri.md.

După cum anunță oamenii legii, străinii nu au întrunit condițiile necesare de intrare în Republica Moldova și nu au putut explica scopul vizitei lor.

Totodată, Poliția de Frontieră a anunțat că după ce cetățeanul rus a evadat din zona sterilă a Aeroportului Internațional Chișinău, acesta a fost găsit la scurt timp în Ucraina.

”Imediat au fost formate echipe operative, fiind alertate subdiviziunile de frontieră din teritoriu, inclusiv structurile locale ale Poliției, în vederea depistării persoanei în cauză.

Este de menționat că în zona sterilă activitatea de supraveghere a Poliției de Frontieră este limitată, iar intenția persoanei era bine determinată de a nu se supune regulilor de returnare, căutând metode de a fugi din Aeroport. 

În rezultatul conlucrării cu grănicerii din Ucraina, cetățeanul fugar a fost reținut în vecinătatea sectorului de responsabilitate a Direcției regionale EST.

Urmează ca persoana să fie returnată autorităților moldovenești pentru cercetare și calificare a acțiunilor acestuia”, se arată în comunicat.

Contactat de Știri.md, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, ne-a spus că cetățeanul rus a fugit de la Aeroport prin forțarea unui geam și, ulterior, a ajuns în Ucraina.

Acesta a fost reținut în apropiere de frontiera moldo-ucraineană de polițiștii de frontieră din țara vecină și acum urmează să fie predat autorităților din țara noastră. 

Raisa Novițchi a mai precizat că incidentul a avut loc în noaptea din 3 spre 4 mai.

Ulterior, sursele Deschide.md au anunțat că cetățeanul rus este un bărbat cu numele Denis Kovalenko, în vârstă de 37 de ani, care anterior a fost înrolat prin contract în Forțele Aeriene ale Federației Ruse.

Noaptea trecută, Kovalenko a ajuns în R. Moldova la bordul unei aeronave ce opera cursa Istanbul - Chișinău. În timpul controlului documentelor, acesta a declarat polițiștilor de frontieră că ar fi venit în R. Moldova în calitate de turist, însă ulterior ar fi recunoscut că scopul ar fi de fapt altul decât cel anunțat inițial.

Întrebată despre identitatea cetățeanului rus și dacă într-adevăr acesta este mercenar, Novițchi nu a putut să ne ofere detalii, întrucât acestea sunt date cu caracter personal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării