main logo
1017

Alegeri SUA: Armata va ajuta la protecția candidaților la prezidențiale

Pentagonul a anunțat joi că va participa la protecția principalilor candidați la alegerile prezidențiale americane pentru a sprijini Secret Service, însărcinat cu protecția marilor personalități politice, relatează AFP.

Alegeri SUA: Armata va ajuta la protecția candidaților la prezidențialeFoto: agerpres.ro

Această decizie intervine la mai bine de o lună de la tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump, pe 13 iulie în Pennsylvania, un eșec răsunător pentru Secret Service, care a constrâns-o pe șefa acestuia să demisioneze 10 zile mai târziu, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

„Ministerul Apărării va oferi protecție suplimentară” până la alegerile din noiembrie și probabil până la ceremonia de învestire din ianuarie 2025, a declarat presei purtătorul de cuvânt adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh.

Ministrul Lloyd Austin a răspuns favorabil unei cereri din partea ministerului având în subordine Secret Service, a adăugat ea.

Pe 13 iulie, fostul președinte a fost rănit la ureche de focuri de armă care au făcut, de asemenea, un mort și doi răniți printre participanții la mitingul de la Butler, în nord-estul țării. Imaginile lui Donald Trump, cu sângele curgând pe față și cu pumnul ridicat, au făcut înconjurul lumii.

Consecințele acestui fiasco în domeniul securității au continuat săptămâna trecută, potrivit presei, cu trimiterea în concediu administrativ a cel puțin cinci agenți ai Secret Service.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării