main logo
497

Alegeri prezidenţiale în Slovacia: Câți candidați s-au înscris

Peste patru milioane de alegători sunt aşteptaţi sâmbătă la secţiile de votare în cadrul primului tur al alegerilor prezidenţiale din Slovacia, favorita clară fiind avocata Zuzana Caputova, din partidul Slovacia Progresistă.

Alegeri prezidenţiale în Slovacia: Câți candidați s-au înscrisÎn Slovacia au loc alegeri prezidenţiale. Câți candidați s-au înscris

În total 13 candidaţi s-au înscris în această cursă prezidenţială. Dacă va câştiga scrutinul, Caputova ar fi prima femeie care devine preşedinte al Slovaciei, transmite Știri.md cu referire la Agerpres

În cazul în care niciun candidat nu obţine majoritatea absolută în primul tur, atunci candidaţii plasaţi pe primele două poziţii se vor confrunta pe 30 martie în al doilea tur al prezidenţialelor.

Principalul contracandidat al Zuzanei Caputova este Maros Sefcovic, în prezent comisar european, care este susţinut de partidul de guvernământ de centru-stânga Smer-SD.

În capitala slovacă, Bratislava, mulţi dintre locuitori estimează că în turul doi al alegerilor prezidenţiale Caputova se va confrunta cu un reprezentant al extremei drepte.

Asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak, în februarie anul trecut, a dus la ample proteste în Slovacia. Kuciak, împuşcat mortal împreună cu logodnica sa Martina Kusnirova în apartamentul lor din apropiere de Bratislava, scria despre legăturile dintre guvernul slovac şi mafia italiană. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării