main logo
718

Alegeri în Ucraina: Candidatul cu cele mai multe voturi în Moldova

Candidatul la alegerile prezidențiale, Iurie Boiko, a obținut cele mai multe voturi în Republica Moldova și Estonia, transmite hromadske.ua.

Alegeri în Ucraina: Candidatul cu cele mai multe voturi în MoldovaAlegeri în Ucraina: Candidatul cu cele mai multe voturi în Moldova

Petro Poroșenko a acumulat cele mai multe voturi în circumscripțiile din afara Ucrainei, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

La moment, după procesarea a circa 80% din voturi, candidatul pro-rus Iurie Boiko a obținut 11,55%, plasându-se pe locul patru, după Iulia Timoșenko.

La 22 martie, cu o săptămână înainte de alegeri, Boiko s-a întâlnit cu premierul rus Dmitrii Medvedev și șeful Gazprom Alexei Miller. Aceștia au discutat relațiile economice și sociale dintre Rusia și Ucraina.

Petro Poroșenko a fost susținut în special în țări ca Australia, Olanda, Irlanda, Canada, Norvegia, Tailanda, SUA. Cel mai mult l-au votat pe Poroșenko ucrainenii din Elveția, 60,09%.

Vladimir Zelenskii, care potrivit datelor preliminare, accede în turul doi, a fost susținut în Georgia, Congo, Qatar, Iordania, Kîrghistan, Letonia, Belarus, Armenia, Peru, Polonia, Serbia, Slovacia, Ungaria, Brazilie, Cehia și Cuba.

Amintim că ieri, în Bălți au apărut imagini cu cetățeni ucraineni, veniți din regiunea transnistreană, pentru a vota la Consulatul Ucrainei. Acești ar fi venit cu transport organizat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării