60
0
Alegeri în România: Termenul de înregistrare pentru diasporă, extins
60
0

Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care termenul limită pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot în străinătate în Registrul electoral, pentru alegerile prezidenţiale, va fi extins până la 15 septembrie.

Foto: știri.md

“Vom adopta măsuri pentru a asigura cetăţenilor români din Diaspora dreptul la vot şi o mai bună organizare a alegerilor care vor avea loc în această toamnă. Modificăm termenului limită pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot în străinătate ca alegători prin corespondenţă, respectiv ca alegător la o secţie de votare organizată în străinătate, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Acest termen va fi extins până la 15 septembrie, pentru a da posibilitatea cât mai multor români din afara graniţelor ţării să se înscrie în Registrul electoral pentru alegerile prezidenţiale din acest an”, a spus premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că, pentru o bună organizare a scrutinului din această toamnă, ordonanţa de urgenţă care va fi adoptată pe acest subiect include şi măsuri privind desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, atribuţiile acestora şi asigurarea cadrului legal pentru plata tuturor indemnizaţiilor membrilor birourilor de votare.

Citește și
article image
Spania se întoarce la urne pentru a patra oară în patru ani
0
33
article image
Cel puţin 48 de morţi într-un dublu atentat în Afganistan
0
42
article image
Prezenţa la urne în scrutinul parlamentar din Israel a...
0
52
article image
Încă 2 candidați la funcția de primar al Capitalei,...
0
191