main logo
313

Alegeri în Lituania: Un candidal va demisiona dacă nu intră în turul doi

Premierul lituanian Saulius Skvernelis a anunţat, marţi, că va demisiona dacă nu se va plasa pe unul dintre primele două locuri în primul tur al alegerilor prezidenţiale din ţara sa, prevăzut pentru duminică, 12 mai, relatează Reuters.

Alegeri în Lituania: Un candidal va demisiona dacă nu intră în turul doi

Sondajele de opinie îl creditează pe Skvernelis cu a treia şansă în scrutinul prezidenţial de duminică, el reunind 17% din intenţiile de vot ale electoratului lituanian, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Al doilea tur de scrutin ar urma să se desfăşoare în 26 mai.

''Alegerile reprezintă o evaluare a activităţii acestui guvern şi a coaliţiei aflate la putere. Aşadar, dacă nu intru în turul doi, înseamnă că nu dispunem de încredere (din partea electoratului) pentru a ne continua activitatea'', a spus Saulius Skvernelis într-un interviu acordat Reuters.

Pe primele două poziţii în sondaje se află Ingrida Simonyte, fost ministru al finanţelor şi fostă vice-guvernatoare a băncii centrale, şi Gitanas Nauseda, un fost consilier bancar, fiecare cu aproximativ 22% din intenţiile de vot.

Skvernelis a declarat că doreşte să devină preşedinte, o funcţie semi-executivă în Lituania, pentru a susţine coaliţia sa parlamentară în perspectiva alegerilor parlamentare din 2020.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării