main logo
588

Alegeri europarlamentare 2019: Oamenii au încercat să spargă o ușă

În Olanda, la Haga, a fost revoltă la alegerile europarlamentare 2019 organizate de România pentru diaspora. La ora 21:00 fix, secțiile de votare s-au închis și sute de oameni au rămas la ușa, fără să voteze.

Alegeri europarlamentare 2019: Oamenii au încercat să spargă o ușăFoto: captură video

Oamenii au fost revoltați, au sărit gardul din curtea ambasadei și chiar au încercat să spargă ușa secției de vot, dar poliția olandeză a fost chemată la față locului și a intervenit în forță, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Cazul din Olanda nu este singular. Și la Londra oamenii au strigat în cor „Vrem să votăm” sau „Rușine!”.

„Am stat toată ziua la coadă şi nu am putut votat. Am plecat cu capul jos”. Este mărturia lui Dragoş Teglas, român stabilit în Marea Britanie. 

Bogdan Bragovan a stat 9 ore la o secție de votare din Copenhaga. Nu a reușit nici el să-și exercite dreptul constituțional de a vota. În momentul închiderii secției mai erau aproximativ 400 de oameni la coadă, ne-a mărturisit acesta.

Alexandra Antonescu locuiește de doi ani in Luxemburg. Povestea ei e trasă la indigo cu a miilor de români care au stat la coadă, fără să apuce să pună ștampila pe buletinele de vot.

Alegerile de duminică au adus la urne aproape 49% dintre românii cu drept de vot, o prezenţă-record pentru un scrutin europarlamentar organizat în România, dar şi una care a prins din nou autorităţile nepregătite, mai ales în diaspora, unde a părut că se repetă ziua alegerilor prezidenţiale din 2014. 

A fost aglomeraţie în foarte multe secţii şi oameni care au aşteptat chiar și zece ore ca să-şi exprime dreptul constituţional de a alege. 

La ora 21:00, indiferent de numărul celor care încă mai doreau să voteze, secţiile au fost închise. Foarte mulţi dintre ei au plecat spre case dezamăgiţi. 

Au vrut să aleagă pentru o România mai bună, pentru respect, pentru corectitudine. Nu au putut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării