main logo
621

Albinele, declarate cele mai importante ființe vii de pe această planetă

Albinuțele au fost declarate cele mai importante ființe vii de pe această planetă, potrivit concluziilor Earthwatch Institute prezentate la întâlnirea Royal Geographic Society din Londra.

Albinele, declarate cele mai importante ființe vii de pe această planetă

Acestea se află pe lunga listă a speciilor aflate pe cale de dispariție, cu o scădere a populației de aproape 90% iar acesta este un pas foarte important deoarece 70% din producția noastră alimentară se bazează pe albine, iar dacă acestea dispar, toată fauna va dispărea odată cu ele, transmite Știri.md cu referire la zugo.md.

Albinele sunt cruciale pentru păstrarea echilibrului ecologic și a biodiversității în natură și oferă unul dintre cele mai recunoscute servicii ecosistemice, adică polenizarea, care permite producerea alimentelor.

În acest fel, acestea protejează și mențin ecosistemele, speciile de animale și plante și contribuie la diversitatea genetică și biotică.

Albinele acționează, de asemenea, ca indicatori naturali ai stării mediului. Prezența, absența sau cantitatea acestora ne spune când ceva este în neregulă cu mediul înconjurător și dacă este necesară o anumită acțiune.

Prin respectarea dezvoltării și sănătății albinelor, este posibil să se constate schimbările din mediu și să se implementeze măsurile de precauție necesare la timp.

Albert Einstein: „Dacă albinele dispar, oamenii mai au 4 ani de trăit”

Potrivit unui studiu al Centrului de antreprenoriat în apicultură al Universității Mayor (CeapiMayor) și Corporația Apicol din Chile (Cach) care a constatat că albinele sunt singurele vieți care nu poartă orice tip de agent patogen.

Activiștii avertizează că ar trebui să fim mult mai atenți cu natura, să interzicem pesticidele și să le înlocuim cu o alternativă mai sănătoasă, deoarece timpul se scurge rapid și ne putem trezi într-o situație ireversibilă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării