main logo
266

Afganistan: Talibanii retrag interdicţia impusă Crucii Roşii

Talibanii au retras duminică interdicţia impusă accesului în Afganistan al CICR, garantând totodată securitatea personalului organizaţiei care ia parte la activităţi umanitare în zonele aflate sub controlul lor.

Afganistan: Talibanii retrag interdicţia impusă Crucii RoşiiFoto: google.com

Liderii talibanilor au interzis accesul Comitetului internaţional al Crucii Roşii (CICR), precum şi al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în aprilie a.c., afirmând că acestea au fost implicate în activităţi "suspecte" în timpul campaniilor de vaccinare şi nu şi-au respectat misiunile declarate, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

"Emiratul Islamic reinstituie garanţiile de securitate pentru CICR în Afganistan şi îi instruieşte pe toţi mujahedinii săi să lase cale liberă activităţilor CICR şi să aibă grijă de securitatea lucrătorilor şi echipamentelor comitetului", a făcut cunoscut într-un comunicat purtătorul de cuvânt al talibanilor Zabibullah Mujahid.

Talibanii se autointitulează Emiratul Islamic al Afganistanului, notează Reuters. OMS nu a fost menţionată în comunicat.

Oficialii CICR şi OMS de la Kabul nu au comentat deocamdată această informaţie. Organizaţiile care acordă asistenţă umanitară în Afganistan subliniază că abordarea lor este neutră.

Talibanii controlează sau luptă pentru controlul a peste jumătate din cele 410 districte afgane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării