main logo
325

Afganistan: Cel puţin patru militari au murit într-un atentat la Kabul

Cel puţin patru afgani au fost ucişi vineri la Kabul în explozia unei maşini-capcană care viza un convoi militar străin, a anunţat un reprezentant al Ministerului de Interne afgan.

Afganistan: Cel puţin patru militari au murit într-un atentatFoto: adevarul.ro

Deflagraţia s-a produs în jurul orei locale 08:40 (04:10 GMT) atunci când un automobil încărcat cu explozibil a percutat convoiul militar respectiv, care se afla în estul capitalei Kabul, a indicat purtătorul de cuvânt al MAI afgan, Nasrat Rahimi, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

''Din păcate, patru dintre conaţionalii noştri au decedat în atac şi alţi trei au fost răniţi. Este vorba de pietoni'', a precizat oficialul citat.

Deocamdată nu se cunoaşte dacă printre victimele atacului se găsesc şi militari străini. Misiunea NATO în Afganistan, Resolute Support, nu a făcut niciun comentariu după acest atac.

Însă, potrivit EFE, care stabileşte bilanţul atacului la cinci morţi şi şapte răniţi, patru dintre răniţi ar fi militari ai NATO. Aceiaşi agenţie de presă informează că atacul a fost revendicat de talibani, într-un comunicat postat de purtătorul de cuvânt al mişcării, Zabihullah Mujahid, care a confirmat că a fost vorba despre un atentat sinucigaş cu maşină-capcană asupra a două vehicule ale ''invadatorilor''.

Atentatul a avut loc a doua zi după un atac sinucigaş comis în faţa unui liceu militar din Kabul, acţiune revendicată de gruparea Statul Islamic şi soldată cu cel puţin şase morţi.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani le-a propus talibanilor la începutul Ramadanului o încetare a focului, dar oferta sa a fost respinsă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării