main logo
847

Aeroportul unde te vei putea urca în avion fără pașaport

Nu va trece prea mult timp până când fața ta va deveni pașaportul și vei putea călătorii fără să fii nevoit să cari documente cu tine. Asta este realitate în unele locuri din SUA.

Compania American Airlines este cea mai recentă firmă care decide să implementeze recunoașterea facială și să o folosească pentru identificarea persoanelor, transmite Știri.md cu referire la Playtech.

Cea mai mare linie aeriană a pornit un test în Aeroportul din Los Angeles, unde clienții companiei se pot îmbarca fără a arăta documente, doar cu o scanare facială. În aeroportul din Los Angeles compania a implementat mai multe camere care să identifice oamenii care se vor urca la bord.

Programul pilot de 90 de zile a fost lansat zilele trecute și a fost realizat în parteneriat cu compania de securitate digitală Gemalto.

Cum funcționează? Destul de simplu. Camera sistemului de identificare facială face o fotografie pasagerului apoi acesta este comparată cu o fotografie din baza de date a Homeland Security. Dacă fotografiile se potrivesc atunci accesul este permis pe avion.

Fotografiile realizate de sistem sunt șterse după ce sunt potrivite cu cele aflate în baza de date a Homeland Security.

Sistemul este unul opțional deocamdată și oamenii încă pot alege să le fie verificată identitatea prin intermediul metodelor convenționale, precum pașapoartele.

„Utilizarea acestui sistem de securitate nu numai că o să crească gradul de securitate, dar le va permite pasagerilor să se îmbarce mai repede și mai ușor”, este de părere Neville Pattinson, vicepreședinte al Gemalto.

Acestă mișcare a American Airlines vine după ce luna trecută, Detal Air Lines a implementat ceea ce numește primul terminal biometric din SUA. Acolo, clienții folosesc tehnologia de recunoaștere facială pentru a se identifica la dispozitivele de self-check in, dar și pentru a trece de securitate și pentru a se îmbarca în avion.

Sistemul Delta funcționează deoarece clienții își introduc numărul de pe pașaport atunci când achiziționează un bilet și când un client merge pentru check in i se face o fotografie care este comparată cu cea din pașaport.

Delta Air Lines spune că acest sistem a îmbunătățit sistemul de check-in și l-a făcut mai eficient. Potrivit reprezentanților companiei, folosind acest sistem, procesul de îmbarcare este cu 9 minute mai rapid decât sistemul tradițional pentru avioanele mari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării