main logo
786

Adolescenta saudită care a fugit de familia sa a primit azil în Canada

Rahaf Mohammed al-Qunun, în vârstă de 18 ani, se va îmbarca într-o zbor Korean Air de la Bangkok către Seul vineri noaptea pentru ca apoi să ia alt zbor spre Canada, a informat Surachate Hakpark, şeful imigraţiei din Thailanda.

Adolescenta saudită care a fugit de familia sa a primit azil în Canada

„Canada i-a oferit azil. Ea va pleca în seara aceasta la 23:15”, a afirmat Hakpark. Qunun a primit statutul de refugiată din partea ONU miercuri, urmând atunci ca Australia să îi analizeze cererea de azil, aceasta fiind destinaţa finală dorită de tânără, relatează Ştiri.md cu referire la digi24.ro

Oficialii thailandezi au încercat să o trimită înapoi pe al-Qunun în Kuweit, acolo unde se află familia ei. Tânăra a refuzat să se urce în zborul spre Kuweit luni şi s-a baricadat în camera sa de hotel de la aeroportul din Bangkok.

Adolescenta a afirmat că suspectează că familia sa o va ucide dacă se întoarce, pentru că a renunţat la Islam.

Libertatea de religie nu este protejată de lege în Arabia Saudită iar persoanele care se convertesc la altă religie în afară de Islam riscă să fie acuzaţi de apostazie. Această infracţiune poate fi pedepsită cu moartea, însă o astfel de decizie nu a mai fost luată în ultimii ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării