main logo
440

Administraţia Donald Trump prezintă condiţii pentru semnarea unui nou acord atomic cu Iranul

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a prezentat luni o serie de condiţii pentru semnarea unui nou acord nuclear cu Iranul, somând regimul islamist de la Teheran să renunţe la "comportamentul negativ" şi ameninţând cu sancţiuni dure.

Condiţiile SUA pentru semnarea unui nou acord atomic cu Iranul

Mike Pompeo a prezentat o serie de "solicitări fundamentale", subliniind că Administraţia de la Washington "preferă semnarea unui tratat", cu Iranul, în contextul în care preşedintele Donald Trump tocmai a dispus retragerea Statelor Unite din Tratatul nuclear din 2015, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Secretarul de Stat american a avertizat că Statele Unite "vor aplica presiuni financiare fără precedent asupra regimului din Iran" dacă nu va aplica solicitările SUA.

„S-ar putea ajunge la cele mai puternice sancţiuni din istorie", a atras atenţia Mike Pompeo, citat de cotidianul Financial Times.

Printre condiţiile formulate de Statele Unite se numără renunţarea de către Iran la activităţile de îmbogăţire a uraniului şi de procesare a plutoniului, precum şi "acces la toate instalaţiile nucleare".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării